Daglas ne želi da potpiše peticiju za podršku Polanskom

KAN, 15. maja 2010. (Beta-AFP) - Američki glumac Majkl Daglas izjavio je da neće potpisati peticiju za podršku kolegi Romanu Polanskom, koju je pokrenuo francuski filozof Bernar-Anri Levi.

"Neizmerno se divim Romanu kojeg poznajem, ali sada se radi o problemu koji treba rešiti interno. Mislim da ne bi bilo ispravno da ja kao Amerikanac potpišem peticiju za podršku nekome ko je prekršio zakon", rekao je Daglas francuskom radiju RTL.

SAD traže od Švajcarske da izruče Romana Polanskog koji je 1977. priznao da je imao ilegalne seksualne odnose sa maloletnicom. Godinu dana kasnije pobegao je iz SAD u Francusku, pre nego što mu je izrečena presuda. Uhapšen je prošle godine u Švajcarskoj, a trenutno je u kućnom pritvoru u toj zemlji, dok čeka moguće izručenje SAD.

"Živeo sam u Los Anđelesu u vreme kada se to dogodilo. Mislim da kad bi se Roman osvrnuo na taj period, shvatio bi da su ga loše savetovali", rekao je Daglas koji na festivalu u Kanu promoviše nastavak filma "Vol strit" - "Wall Strett: Money Never Sleeps".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.