Danubius Food Planet: Danas će nam se predstaviti Sjedinjene Američke države

Hvala svim Novosađanima koji su se odazvali humanitarnoj akciji doniranja knjiga za biblioteku na onkološkom odeljenju Instituta u Sremskoj Kamenici i doneli veliki broj knjiga u koje će pomoći pacijentima da im bolnički dani budu lakši.

Juče nam se predstavila Bugarska. Prisutne je pozdravio Nj.E. ambasador Bugarske, Radko Vlajkov koji je pozvao sve Novosađane da posete Bugarsku, tamo letuju ili zimuju i uživaju u prelepoj prirodi.

Probali smo bugarske tradicionalne specijalitete, a Novosađane su posebno oduševile bugarske igre koje je izvelo Udruženje Banatski Bugari iz Ivanova.

Danas od 18h će nam se predstaviti Sjedinjene Američke države. Prisutne će pozdraviti PR ambasade gospodin Bil Henderson.

Ambasada Sjedinjenih Američkih država pripremila je bogat program u kojem će pomoći i Američki kutak iz Novog Sada.

Program počinje prezentacijom pripreme jela čili kon karne, najmlađi će učestvovati u kreativnoj radionici pravljenja 3D životinja od svežeg povrća, a uslediće i muzički program.

Novosađani će imati priliku da učestvuju u takmičenju u pravljenju burgera, a domaćica Lana će pripremati oatmeal cookies.

Dobrodošli na Trg slobode i "Danubius Food Planet".

Generalni pokrovitelj festivala, kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius, proslaviće će značajan jubilej, 100 godina postojanja, sa svim posetiocima. Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku ali i za mlinarsku industriju u Srbiji jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Od 11. maja do 3. juna u okviru "Danubius Food Planeta" predstaviće se 23 zemlje sveta svojom tradicionalnom hranom, muzikom i kulturom. Svakog dana od 18 časova, Novosađani i gosti Novog Sada, imaće priliku da besplatno degustiraju tradicionalne specijalitete iz svih krajeva sveta. Njihove ekselencije, ambasadori iz 23 zemlje sveta i njihovi cenjeni kuvari pripremaće svoja tradicionalna jela u Gorenje kuhinji koristeći i njihova posuđa. Ovogodišnji izbor pao je na kuhinju Selena koja osvoja elegancijom, kvalitetom i modernim dizajnom, a ukoliko vam se dopada ova kuhinja ili uživate u opremanju svog doma obavezno posetite i Gorenje Studio na Bulevaru Vojvode Stepe 38 ili preostalih 15 raspoloživih lokacija širom Srbije.

Kuvarima ambasada pomažu studenti Prirodno matematičkog fakulteta sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Osim glavnog programa, biće organizovana i dobrotvorna prodaja kolača za Dom u Veterniku, pravljenje cezar salate za Ginisa, akcijska prodaja kulinarskih knjiga i kuvara, tura "stare novosadske kafane", Dog show, organizovana poseta vinariji, kao i aktivnosti u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Tokom festivala, posetioci će imati priliku da kupe različite suvenire, rukotvorine, hranu i poklone u autentičnim drvenim kućicama, fotografišu se sa impozantnim kuglofom, a najmlađi provozaju karuselom.

"Danubius Food Planet" organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: Danubius, Gorenje i Heineken Srbija. 

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.