Partizan osvojio treće mesto u Evroligi

BEOGRAD, 15. maja 2010. (Beta) - Vaterpolisti Partizana osvojili su treće mesto na završnom turniru Evrolige u Napulju, pošto su u subotu uveče posle peteraca pobedili dubrovački Jug sa 16:15 (4:2, 2:3, 3:2, 1:3, 1:0, 0:1, 5:4).

Partizan je vodio tokom cele utakmice, čuvali su crno-beli vođstvo između jednog i dva gola prednosti, ali je Jug minut i 21 sekundu pre kraja utakmice uspeo da izjednači na 10:10. Obe ekipe su u dva produžetka postigle po jedan gol za 11:11, pa je meč odlučen posle izvođenja peteraca.

Vaterpolisti Partizana postigli su svih pet pogodaka sa pet metara, a golman Slobodan Soro je odbranio šut Mara Jokovića i crno-beli su uspeli da pobede i osvoje treće mesto na "fajanl foru".

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Stefan Mitrović sa tri gola, po dva pogotka postigli su Duško Pijetlović i Andrija Prlainović, a po jednom su se upisali u strelce Živko Gocić, Nikola Rađen, Vladimir Vujasinović i Miloš Korolija.

U ekipi Juga Maro Joković postigao je tri gola, Paulo Obradović, Miho Bošković i Pavo Marković dodali su po dva, a po jedan gol postigli su Tihomil Vranješ i Lukas Seman.

Vaterpolisti Partizana su dobro počeli utakmicu, igrali su čvrsto u odbrani i dobro koristili prednost igrača više. Mitrović je u tim trenucima bio dvostruki strelac za crno-bele, a Jug je preko Boškovića i Jokovića postigao oba gola iz peteraca.

U nastavku su ekipe grešile, ali se Partizan bolje snašao i preko Pijetlovića i Gocića do kraja četvrtine stekli dva gola prednosti.

U drugoj četvrtini ekipe su mnogo grešile ali je Jug ipak bio nešto precizniji. Prvo je Obradović smanjio na 3:4, ali je Rađen ubrzo doneo Partizanu dva gola prednosti. Vranješ je ponovo približio Jug na gol zaostatka, a Vujasinović je zatim učvrstio vođstvo.

Dubrovački tim je preko Markovića iskoristio igrača više i smanjio na 6:5, a vaterpolisti Partizana - Pijetlović, Mitrović i Gocić u završnici nisu uspeli da donesu svom timu ubedljivije vođstvo pred početak treće deonice.

To je, ipak, na početku treće četvrtine pošlo Pijetloviću za rukom za vođstvo Partizana od 7:5. Golman crno-belih Slobodan Soro je u tim trenucima u nekoliko navrata odlično sačuvao svoju mrežu, ali njegovi saigrači slabijom igrom u napadu to nisu uspeli da iskoriste.

Soro nije uspeo da odbrani šut Semana, ali je u nastavku Prlainović svojim prvim golom na utakmici vratio srpskom šampionu dva gola prednosti (8:6). Do kraja četvrtine po gol su postigli Marković za Jug i Mitrović za Partizan.

Jug je u poslednjoj četvrtini bio mnogo bolji, Joković je smanjio na 9:8, a gol Prlainovića za 10:8 je bilo sve što su vaterpolisti Partizana do kraja deonice uradili. Pored grešaka u napadu, šuteve crno-belima dobro je branio golman Frano Vićan, što je iskoristio Bošković i minut i 21 sekundu pre kraja doneo prvo izjednačenje na utakmici 10:10.

Do kraja regularnog dela Vujasinović je loše šutirao, a šut kapitena Boškovića dobro je odbranio Soro i meč je ušao u produžetke.

Soro je dobrom odbranom na početku prvog produžetka ohrabrio saigrače, a gol Korolije doneo je Partizanu prednost za 11:10. Jedini gol u drugom produžetku postigao je Obradović, pa su pobednika meča odlučili peterci.

Golove za Partizan postigli su Pralinović, Slavko Gak, Pijetlović, Miloš Ćuk, i Korolija, a strelci za Jug bili su Bošković, Sandro Sukno, Nikša Dobud i Ivan Sukno, a Soro je odbranio udarac Jokovića.

U finalu, večeras od 20 sati, vaterpolisti kotorskog Primorca će protiv domaćeg Pro Reka pokušati da odbrane titulu šampiona Evrope.

Pogledajte još