Program „Pokrećemo pokretače“ Telekoma Srbija kreće od osnovnih škola: Nova računarska oprema za 20 škola širom Srbije

Više od 100.000 glasova građana doprinelo jeodabiru 20 škola širom Srbije koje će biti nagrađenevrednom računarskom opremom. Spisak nagrađenih škola možete naći na ovom linku.

Projekat „Stvaramo znanje“ realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je predložilo 40 osnovnih škola koje će učestvovati na konkursu. Predložene škole bile su podeljene u četiri geografske regije kako bi nagrade bile ravnomerno raspodeljene.

Projekat „Stvaramo znanje“ deo je krovnog programa Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“ koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i motivišu druge da krenu tim putem.

Pored opremanja informatičkih kabineta, čiji je cilj podizanje digitalne pismenosti kod dece i obezbeđivanje modernih uslova za rast i razvoj, kompanija ulaže u sve pokretače novih i boljih društvenih promena i kroz projekte „mtsapp konkurs“ i „mtsstartap ubrzanje“ jer snažno veruje da stabilna podrška na samom početku može da im olakša put do novih saznanja i bude presudna za njihov dalji razvoj.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još