Milan bolji od Juventusa, Lacio od Udinezea

BEOGRAD, 15. maja 2010. (Beta) - Fudbaleri Milana pobedili su u poslednjem 38. kolu italijanskog prvenstva, Juventus sa 3:0, dok je Lacio bio bolji od Udinezea sa 3:1.

Duel Milana i Juventusa odigran je za prestiž, pošto utakmica nije imala veći takmičarski značaj. To je bila poslednja utakmica Leonarda na klupi Milana, pošto su brazilski stručnjak i uprava sporazumno raskinuli ugovor.

Milan je prvenstvo završio na trećem mestu na tabeli i sledeće sezone igraće u Ligi šampiona, dok je Juventus lošu sezonu okončao zauzimanjem sedmog mesta i neće igrati u evropskim takmičenjima sledeće sezone.

Dvostruki strelac u ekipi "crveno-crnih" bio je Brazilac Ronaldinjo, a gol je postigao i Luka Antonini.

Lacio je u Rimu pobedio Udineze sa 3:1 i popeo se na 12. mesto na tabeli sa 46 bodova. Golove za domaći tim postigli su Tomas Hiclšpreger, Serđo Flokari i Kristijan Broki, a jedini strelac za "crno-bele" bio je Antonio Di Natale. To je bio njegov 29. prvenstveni pogodak.

Sutra se od 15 sati igraju preostale utakmice 38. kola, posle kojih će biti poznat šampion Italije. Aktuelni prvak Inter, koji ima dva boda više od Rome, igra na gostovanju protiv Sijene, dok će rimski tim igrati u Veroni protiv Kjeva.

Sastaju se još i Kaljari-Bolonja, Bari-Fiorentina, Katanija-Đenova, Parma-Livorno, Sampdorija-Napoli i Atalanta-Palermo.

Pogledajte još