Srbija gubi od Argentine, poraz Krajinovića

BEOGRAD, 16. maja 2010. (Beta) - Ekipa Srbije izgubila je prvi meč na Svetskom kupu u tenisu, pošto je Filip Krajinović poražen od Argentinca Orasija Sebaljosa sa 0:2 (1:6, 4:6).

Sebaljos, 47. teniser sveta, tako se Krajinoviću, koji je 209. na WTA listi, revanširao za poraz u osmini finala Otvorenog prvenstva Srbije ranije ovog meseca.

Drugi meč duela Srbije i Argentine u Plavoj grupi sutra bi trebalo da igraju Viktor Troicki i Huan Monako. Srbiju, koja brani titulu šampiona osvojenu prošle godine, predstavljaju i Nenad Zimonjić i Dušan Lajović, a Argentinci mogu da računaju i na Eduarda Švanka.

Plavu grupu čine i ekipe Francuske sa Žeremijem Šardijem, Pol-Anri Metjuom i Nikolasom Maijem, kao i Nemačke, koju predstavljaju Filip Kolšrajber, Andreas Bek, Krištofer Kas i Florijan Majer.

Australija, Češka, Španija i SAD, igraju u Crvenoj grupi.

SAD predstavljaju braća Bob i Majk Brajan, Džon Izner i Sem Kveri, za Australiju igraju Karsten Bol, Pol Henli, Lejton Hjuit i Piter Lučak, za Španiju Nikolas Almagro, Danijel Himeno-Traver i Mark Lopes, a za Čašku Tomaš Berdih, Lukaš Dluhi i Jan Hajek.

Pobednici Grupa igraće u finalu takmičenja.

Pogledajte još