Jelenin spektakl u Areni

Jelena Karleuša je ispunila ono što je obećala - spektakl u Areni. Živog benda nije bilo. Jelena je pevala na matricu i uživo, a mnogobrojni svetlosni efekti, spotovi u pozadini na tri džinovska ekrana, izgledali su stvarno svetski, i mnogo su podsećali na koncerte Madone i spotove Lejdi Gage.

Lebdela je, propadala kroz binu, klečala, valjala se, iskakala iz trospratne torte... Pa ona je Diva, zar ne?

Nakon 15 godina bavljenja muzikom supruga fudbalera Duška Tošića odvažila se i publici priredila nesvakidašnji muzičko-vizuelni spektakl pod nazivom "All about Diva".

Na svoj prvi solistički koncert, Jeca nije kročila, već se sa plafona Arene spustila u crnom ramu, što je dodatno usijalo atmosferu, na početku večeri.


Koncert je, kao što to rade svetske zvezde, bio podeljen u četiri celine, simbolično nazvane “Rađanje”, “Sladak život”, “Religijski zanos” i “Ludilo jedne dive”. Pa je prvi deo počela pesmom “Upravo ostavljena”, a pojavila se u prelepom crnom kostimu sa resama, koji je specijalno za ovu priliku kreirao njen venčani kum Darko Kostić. On je bio zadužen i za kompletan vizuelni identitet koncerta.

Za svaku od 24 pesme menjana je scenografija, ali i garderoba. Pa je Jeca nakon svake pesme skidala po deo garderobe i bacala u publiku, gde je vladala opšta pometnja. Drugi deo koncerta bio je mnogo energičniji pa je u jednoj pesmi JK čak svirala električnu gitaru, a u drugoj marširala u kostimu kapetana. Pesmu "Ko ovu dramu režira", posvetila je svom suprugu - fudaleru Dušku Tošiću, koji ju je pratio iz publike.


Treći deo koncerta pratio je novi kostim u vidu zlatne haljinice sa pregršt kristala i štrasa. Ređele su se pesme poput “Magija”, "Ko ti to baje" i “Ne smem da se zaljubim u tebe” koju je otpevala sa svojim gostom Sašom Matićem. Nakon 100 minuta aktivnog igranja i pevanja, usledio je njen veliki hit singl "Insomnija", posle koje se Jelena izgubila sa bine. To je bio kraj koncerta, iako je publika i dalje skandirala "Jelena, Jelena"... Ona je umesto da izađe na bis i otpeva novu pesmu "Kaligula" koju su svi očekivali, izašla na binu sa svim svojim igračima i još jednom se svima zahvalila što su prisustvovali njenom šou-programu. To je bio njen stil - stil Jelene Karleuše, koja je uspela i pored svih zlih jezika da napuni Arenu i obeća sledeće viđenje na Ušću!


VIP lože, čija je cena bila famoznih 30.000 dinara, nikad nisu bile punije. Pa smo u nekima primetili kako đuskaju Boki 13, Dejan Milićević, Danijel Pavlović (polubrat Marije Šerifović), Divna Karleuša, Zvonko Marković...

Kako je bilo na koncertu pogledajte na video-klipovima OVDE

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još