BOŽIĆNI POKLON: Pronađena čokolada vojnika iz Prvog svetskog rata (VIDEO)

Engleski vojnici stacionirani u Francuskoj prvog Božiča Prvog svetskog rata dobili su božićne poklone u metalnim kutijama, napravljenim u Engleskoj.

Samo jedna od deset štangli čokolade iz te kutije je pojedena a metalna kutija će biti ponuđena na prodaju s drugim predmetima vojnika na aukciji antikviteta u utorak.

Voditelj aukcije Pol Kuper iz aukcijske kuće Edisons rekao je da je čak i ta kutija retka ali da je potpuno nestvarno naći čokolade još unutra.

Među predmetima vojnika su i poklon kutija s cigaretama, duvanom i šibicama, i ta kutija je gotovo nedodirnuta i ceo sadržaj je još unutra, nedostaju samo tri cigarete.

Cela kolekcija uključujući čokolade, cigarete, medalje, pohvalnice, pisma i drugi materijali će se prodati kao jedna celina i očekuje se da će se za to dobiti više od 2.000 funti.

Kaplar Bulimor je odlikovan sa više medalja za hrabrost, među kojima je medalju za istaknuto ophođenje za vreme sukoba na ničijoj zemlji u Ipru, u julu 1915.

On se vratio u Englesku 2016. zbog povreda od šrapnela. Oporavio se i 1919. je ušao u Policiju Lestešira, gde je napredovao do ranga načelnika. Umro je u januaru 1967.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.