LAGUNA PREDSTAVLJA: "Alijenista" - Kejleb Kar

Foto: Laguna/Promo

Kada je „Alijenista“ prvi put objavljen 1994, brzo je postao senzacionalni bestseler koji je proveo punih šest meseci na top-listi Njujork tajmsa, primio odlične književne kritike, i prodao se u milionima primeraka. Ovaj moderni klasik Kajleba Kara i dalje oduševljava ljubitelje istorijskih trilera i horora širom sveta, a sada se prikazuje i kao TV serija.

Zakoračite u drugo vreme – i nezaboravan košmar. Godina je 1896. Grad je Njujork. U toku je hajka na zbunjujuću, novu vrstu zločinca. Na serijskog ubicu. Način potrage i očajnički napori tima istražitelja uzdigli su ovu priču daleko iznad nivoa dobre žanrovske priče – ovo je izuzetan spoj istorijskog romana i psihološkog trilera.

- Užasavajući i očaravajući roman... Obožavaće ga ljubitelji filmova "Sedam" i "Kad jaganjci utihnu" - piše "Flint džornal".

Kajleb Kar je diplomirao istoriju na njujorškom univerzitetu. Osim što piše knjige predaje i vojnu istoriju na koledžu Bard kao gostujući profesor, on je i koscenarista kultnog horora "Isterivač đavola".

Istorijski triler "Alijenista" možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pogledajte još