Srbija počela pripreme za odbranu titule

BEOGRAD, 17. maja 2010. (Beta) - Ženska seniorska reprezentacija Srbije počela je pripreme za ovogodišnji nastup u Evropskoj ligi, takmičenju koje je prošle sezone osvojila.

"Ove godine nam Evropska liga puno znači jer pobednik stiče pravo igranja na Gran priju sledeće sezone što nam je izuzetno važno zbog bodova za kasniji plasman na Olimpijske igre", kazao je prvi trener Srbije Zoran Terzić, koji je na pripreme pozvao 20 odbojkašica.

Prvoj Terzićevoj prozivci javilo se njih 16. Sanja Starović će se ekipi u hotelu "M" pridružiti kasnije danas, dok će nekoliko dana kasnije stići i Suzana Ćebić, Dragana Marinković i Kristina Češljar.

"Svima nam je cilj da odbranimo Evroligu, da opet budemo prvi, da odemo na Gran pri koji dugo i sa nestrpljenjem očekujemo jer nikada nismo igrali tako prestižno takmičenje", kazala je Maja Ognjenović.

"Imamo mladu ekipu koja će doneti dodatnu snagu i motiv, ono što nam je možda falilo prošle godine", dodala je Jovana Brakočević, koja je sanirala povredu ramena.

Srbija će u Evropskoj ligi, koja će trajati od 11. juna do 18. jula, igrati u Grupi A sa Bugarskom, Rumunijom i Velikom Britanijom. Mečeve kao domaćin igraće u Kladovu, Smederevu i Subotici. Finalni turnir zakazan je za 24. i 25. jul u Turskoj.

"Cilj je pre svega da vratimo dobru atmosferu i dobru igru koja nas je krasila proteklih godina, a prošle to nije izgledalo najbolje", ocenila je Jelena Nikolić.

"Mnogo je novih igračica, treba to sve ukomponovati. Sigurno je da nas ocekuje dugo i naporno leto", rekla je Nataša Krsmanović.

Pogledajte još