NE OCENJUJU SAMO IZGLED: Organizatori izbora za mis Amerike ukidaju kategoriju kupaći kostim

To takmičenje je počelo pre skoro 100 godina u Atlantik Sitiju kao takmičenje lepotica u kupaćim kostimima s ciljem da se privuku turisti u grad u Nju Džersiju, navodi Asopšiejktid pres.

U poslednje vreme, međutim, pojavio se otpor takmičenju u kupaćim kostimima, a u manjoj meri i nastupima u večernjoj toaleti, za šta neki kažu da je zastarelo.

Skandal s imejlovima bivših zvaničnika izbora za mis Amerike u kojima su vređali inteligenciju, pojavu i seksualne živote ranijih pobednica doveo je do promena na vrhu u organizaciji i sada tri najviša položaja drže žene.

Grečen Karlson, bivša mis Amerike koja je na čelu borda poverenika takmičenja, najavila je ukidanje nadmetanja u kupaćim kostimima.

- Nećemo vas ocenjivati na osnovu vašeg izgleda zato što nas interesuje ko ste vi - rekla je on.

Karslon, zbog čije je tužbe za seksualno uznemiravanje ostavku podneo bivši predsednik Foks njuza Rodžer Ajls, rekla je da su se potencijalne takmičarke žalile da ne žele da izlaze u kupaćim kostimima i s visokim potpeticama.

Upitana da li strahuje da bi mogli pasti televizijski rejtinzi takmičenja, Karlson je rekla da ne, pošto deo s kupaćim kostimima nije bio najgledaniji segment i da su gledaoci bili zainteresovaniji za nadmetanje u talentima.

Promena u izboru za mis Amerike počeće od ove godine 9. septembra.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još