Kroacija rekords reizdala albume srpske grupe Idoli

BEOGRAD, 3. jula 2007. (Beta) - Hrvatska državna diskografska kuća "Kroacija rekords" (Croatia Records), nekadašnji "Jugoton", reizdala je kompletni opus srpske grupe "Idoli", jedne od najpopularnijih iz doba jugoslovenskog novog talasa, s početka 1980-ih godina.

Kako je danas javio sajt za popularnu kulturu "Popboks", reizdanje u vidu CD "boks seta" obuhvata mini album "Vis Idoli" (1982), albume "Odbrana i poslednji dani" (1982) i "Čokolada" (1983), kao i "Šest dana juna" (1985) - solo-album Vlade Divljana potpisan sa "Idoli".

Za "Jugoton" su prve albume izdali svi ključni srpski bendovi koji su činili prvi talas jugoslovenskih "nju vejv" bendova: "Idoli", "Šarlo Akrobata" i "Električni orgazam". To je bio slučaj i sa "Pekinškom patkom" - prvom srpskom pank grupom koja je snimila ploču.

Antologijsku kompilaciju "Paket aranžman" (1980), s pesmama "Idola", "Šarla Akrobate" i "Električnog orgazma" takođe je objavio "Jugoton", a njegov naslednik, "Kroacija rekords" pre tri meseca je objavio "boks set" "Paket aranžman", koji, osim te ploče obuhvata i prve albume "Šarla Akrobate" i "Električnog orgazma".

Pogledajte još