Francuska

PARIZ, 17. maja 2010. (Beta-AP) - Selektor Francuske Remon Domenek skratio je spisak fudbalera za Svetsko prvenstvo na 24.

Domenek je tako odustao od šestorice igrača sa prvog spiska, koji je objavio prošle nedelje. On je izostavio golmana Mikaela Landroa, defanzivce Adila Ramija i Roda Fanija, vezne Atema Ben Arfu i Jana M'Vilu, kao i napadača Žimija Brionda.

Landro i Ben Arfa takođe su izostavljeni pre Evropskog prvenstva 2008. godine, kada je Francuska eliminisana u prvom krugu.

Domenek je u nedelju rekao da neće 32-godišnjeg Galasa voditi na Svetsko prvenstvo ako štoper ne bude spreman do kraja maja. Selektor je 2008. vodio povređenog Partika Vijeru na EP, a igrač je propustio ceo turnir zbog povrede.

Selektori imaju rok do 1. juna da skrate spisak na 23 igrača za turnir u Južnoj Africi.

Domenek je najavio da će otići sa funkcije posle Svetskog prvenstva. On je na spisku zadržao dvojicu debitanata: defanzivca Marka Planija iz Bordoa i krilo Matjua Valbinu iz Marselja.

Francuska 26. maja u Lansu igra protiv Kostarike, a onda igrači putuju u grad Sus u Tunisu, a 30. maja će igrati prijateljski meč sa domaćom selekcijom u mestu Rades.

Reprezentacija će potom otići na ostrvo Reinion u Indijskom okeanu, gde će u junu igrati protiv Kine. "Trikolori" takmičenje u Južnoj Africi počinju utakmicom sa Urugvajem 11. juna.

Domeneka će na mestu selektora zameniti član reprezentacije koja je osvajala Svetsko i Evropsko prvenstvo, Loran Blan. On je u nedelju podneo ostavku na mesto trenera Bordoa.

Golmani: Sedrik Karaso, Igo Loris, Stiv Mandanda.

Odbrana: Erik Abidal, Gael Kliši,Patris Evra, Vilijam Galas, Mark Plani, Anthoni Revejer, Bakari Sanja, Sebastijan Skilaći.

Vezni igrači: Abu Dijabi, Alu Dijara,Lasana Dijara, Joan Gurkuf, Floran Maluda, Žeremi Tulalan.

Napad: Nikolas Anelka, Đibril Sise, Andre-Pijer Žinjak, Sidni Govu, Tijeri Anri, Frank Riberi, Matju Valbina.

Pogledajte još