Radnici Slap grupe najavili radikalizaciju protesta

ČAČAK, 18. maja 2010. (Beta) - Oko 100 radnika čačanskog privatnog preduzeća Slap grupa, koji su od 22. aprila u generalnom štrajku, organizovali su u utorak protestnu šetnju u gradu, najavili štrajk glađu i protest ispred Vlade Srbije ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Zečević rekao je agenciji Beta da radnici koji su 27 dana u generalnom štrajku neće odustati od zahteva i da su prinđeni da radikalizuju protest jer nemaju sa kim da pregovoraju. On je istakao da u preduzeću od marta nema odgovornog direktora jer je poslednji direktor Petar Govedarica mesec dana pre početka generalnog štrajka napustio fabriku.

Zečević je dodao da su radnici do sada nekoliko puta razgovarali sa sinom vlasnika fabrike ali da on nije ovlašćeno lice i sa njim nisu mogli da se dogovore, a protiv vlasnika Slaviše Purića vodi se istraga zbog utaje poreza i on se nalazi u zatvoru. "Bili smo i u Ministarstvu ekonomije i razgovarali o mogućnosti da se dug preduzeća prema državi pretvori u akcije, čime bi država sa 30 odsto kapitala, koliko već ima u pomenutoj fabrici, postala većinski vlasnik, ali još uvek nema odgovora iz ministarstva", rekao je Zečević.

Pogledajte još