Boateng se izvinio Balaku

BEOGRAD, 18. maja 2010. (Beta) - Fudbaler Portsmuta Kevin-Prins Boateng izvinio se kapitenu reprezentacije Nemačke Mihaelu Balaku zbog toga što ga je povredio na finalnoj utakmici FA Kupa.

Boateng je oštro startovao na Balaka u finalnoj utakmici FA Kupa u subotu, a igrač Čelsija je zbog povrede članka, u 33. minutu morao da napusti teren. Balak će zbog povrede propustiti predstojeće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Čelsi je tada pobedio sa 1:0 i osvojio prvu "duplu krunu" u istoriji kluba.

"Žao mi je. Nisam to uradio namerno. Kasno sam startovao na loptu i udario ga u nogu. Izgleda glupo", rekao je Boateng za list Bild.

Navijači Nemačke su u komentarima na mnogobrojnim sajtovima nazvali Boatenga "najvećim državnim neprijateljem", a u četrumovima pod nazivom "82 miliona protiv Boatenga" ili "Anti-Boateng grupa", oštro su kritikovali 23-godišnjeg fudbalera Portsmuta.

Boateng je rođen u Berlinu, otac mu je iz Gane, a majka iz Nemačke. On je igrao za Hertu, ali je tokom boravka u Berlinu imao mnogo problema sa navijačima.

On je dalji rođak fudbalskog heroja Nemačke Hemluta Rana, koji je postigao pobedonosni gol za nacionalni tim u finalu Svetskog prvenstva protiv Mađarske 1954. godine.

Boateng će na Mundijalu u Južnoj Africi igrati za reprezentaciju Gane, a njegov polubrat Džerom nalazi se na širem spisku selektora Nemačke Joahima Leva.

Gana i Nemačka će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi D, zajedno sa selekcijama Srbije i Australije.

Pogledajte još