Utakmica sa Bajernom najvažnija na svetu

APIJANO ĐENTILE, 18. maja 2010. (Beta-AP) - Trener Intera Žoze Morinjo rekao je da je predstojeća utakmica finala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena za njega najvažnija na svetu.

Fudbaleri Intera u subotu na Santjago Bernabeu igraju finale Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena. "Plavo-crni" će pokušati da osvoje treći trofej u sezoni, posle trijumfa u prvenstvu i Kupu Italije.

"Ova utakmica je najvažnija na svetu. Važnija je čak i od one na Svetskom prvenstvu pošto klubovi, koji mogu da kupe najbolje svetske fudbalere, igraju na mnogo većem nivou nego reprezentacije", rekao je Morinjo.

Inter će igrati u finalu Lige šampiona prvi put od 1972. godine, kada je izgubio od Ajaksa.

Inter je u prethodne dve sezone takmičenje u Ligi šampiona završavao u prvom krugu, a ove godine eliminisali su Čelsi, CSKA iz Moskve i branioca titule Barselonu.

Izabranici Žozea Morinja su u polufinalu izbacili Barselonu, a posle tog duela pojedini mediji i navijači su optužili fudbalere Intera da su igrali "negativan" fudbal. Morinjo je odbacio te tvrdnje.

"Mislim da ove sezone nije viđen toliko kvalitetan meč od onog između Intera i Barselone na San Siru. Nisam video da je neki drugi tim igrao kao mi - agresivno smo napadali šampiona Evrope, postigli smo tri gola protiv njih", rekao je on.

"Izbacili smo Barselonu, ali svi pričaju o tome da su oni pobedili, a da smo mi parkirali autobus pred našim golom. Ali, nismo parkirali autobus već avion i to iz dva razloga - jer smo imali igrača manje i zato što smo u prvom meču pobedili sa 3:1. Tada nismo parkirali ni autobus ni avion, već smo ih razbili na San Siru", dodao je Morinjo.

Portugalac je pohvalio igru svog tima i u duelu sa Čelsijem.

"Čelsi nije mali tim, on je šampion Engleske i niko ne voli da igra na Stamford Bridžu. Nikoga nisam video da tako igra protiv njih", rekao je on.

Inter i Bajern će u finalu biti oslabljeni. U italijanskom timu neće biti Tijaga Mote, a u nemačkoj Franka Riberija, pošto su obojica isključeni u polufinalnim duelima.

"Odsustvo Mote će se u našem timu više osetiti nego Riberijevo u Bajernu. Mota je igrao u finalu Lige šampiona i pomogao bi ekipi svojim iskustvom. On uspostavlja ravnotežu na sredini terena i ne gubi lako lopte. Šteta je što neće igrati, a to se desilo jer se njegov saigrač nije ponašao na pravi način", rekao je on.

Obe ekipe će imati problema sa putovanjem do Madrida zbog saobraćajnog haosa u Evropi.

"Tim bi morao sutra da krene, ali ja bih više voleo da treniramo u Italiji, a da na put krenemo dan pre utakmice", rekao je Morinjo.

Pogledajte još