NE OČAJAVAJTE: 5 znakova da ste fit iako su cifre na vagi i dalje iste

Samopouzdanje će vam podići i ovih pet znakova koje vam vaga neće pokazati:

1. Kako vam stoji odeća

Vaga vam neće pokazati da li ste izgubili centimetar ili ste smršali za jedan konfekcijski broj. Mišići su puno kompaktniji od masnog tkiva, što znači da će vam odeća vrlo verovatno bolje stajati ako ste dobili mišiće i izgubili salo.

2. Stanje vaše mišićne mase

Mišići su teži od masnog tkiva pa ako vaga pokazuje istu kilažu ili čak veću, a vežbali ste i vodili računa o ishrani, to može da znači da ste istopili salo i izgradili mišiće. Na ovaj način telo će sagorevati više kalorija kako bi mišići dobili dovoljno energije.

3. Koliko voća i povrća svakodnevno jedete

Vaga vam ne govori šta se događa u vašem organizmu, naročito kad je reč o tome koliko unosite hranljivih materija. Ono čime svakodnevno hranite organizam puno je važnije za vaše celokupno zdravlje i formu od brojke koju pokazuje vaga.

4. Koliko ste naučili o zdravom načinu života

Želite li da smršate, važno je da se edukujete o zdravom načinu života. Vaga vam neće pokazati šta ste sve naučili o zdravijem načinu života kao ni to koje ste sve navike stekli, a koje će blagotvorno uticati na vaše telo i zdravlje.

5. Koliko možete da prepešačite

Vaga vam neće reći u kakvoj ste telesnoj formi. Ljudi s kojim kilogramom viška mogu biti superfit i prepešačiti impresivne maršute.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pexels

Pogledajte još