Ferguson:Umor fudbalera utiče na reprezentaciju

BEOGRAD, 19. maja 2010. (Beta) - Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da bi umor fudbalera iz Premijer lige mogao ozbiljno da utiče na nastup reprezentacije Engleske na predstojećem Svetskom prvenstvu.

"Utakmice u Engleskoj su jake i to bi moglo da oteža igračima iz Premijer lige da pruže dobre partije na Svetskom prvenstvu. Klubovi su odigrali mnogo mečeva, što je veoma naporno", rekao je Ferguson, preneli su britanski mediji.

"Mančester junajted je svaku utakmicu igrao kao da je finale, jer je na svakoj morao da pobedi, a ekipe su protiv nas bile veoma motivisane", dodao je on.

Ferguson je rekao da će njegovim igračima, koji će igrati na Mundijalu, biti potreban odmor i da se nada da će uspeti da se oporave za 28 dana, koliko im je dato pre povratka na treninge sa klubom.

"Moraju da se odmore inače neće igrati sledeće sezone, samo će se srušiti", dodao je škotski stručnjak.

Od napadača Junajteda Vejna Runija navijači u Engleskoj očekuju da na Mundijalu pruži maksimum. On se krajem sezone mučio sa povredama, ali Ferguson veruje da će biti spreman za Južnu Afriku.

"Ako ne bude spreman najverovatnije će novine biti pune priča. Siguran sam da će biti sve u redu. Biće spreman", rekao je.

Ferguson smatra da su glavni kandidati za osvajanje titule svetskog šampiona reprezentacije Brazila i Španije.

"Mislim da je Brazil veliki favorit, a Španija je iza njih. Takođe, mislim da će Francuska postići bolje rezultate od očekivanih. Oni su autsajderi, što za njih nije normalno, a Italija će najverovatnije stići do polufinala", zaključio je Ferguson.

Pogledajte još