Konkurs za 6. kompilaciju "Balkan Under The Radar"

Kompilacija “Balkan Under The Radar” ima za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu. Pored bendova i pojedinačnih muzičara na kompilaciji će moći da učestvuje bilo koji solo umetnik, projekat ili bend koji se uklapa u koncept forward-thinking muzike koju objavljuje “Crna Planeta”. Još jedan od ciljeva nam je bio da pomirimo dve alternativne struje koje se često dele – bendovsku (sviračku) i elektronsku (producentsku) jer mislimo da u muzici ne treba da bude ograničenja i podela i da svi alternativci treba da budu zajedno.

Uslovi za učešće na konkursu za “Balkan under the Radar: vol 6.” su sledeći:

  • da je traka neobjavljena do sada
  • da nije duža od 15 minuta
  • da se uklapa u okvire alternativne / nekonvencionalne (nesvakidašnje) muzike, bez obzira na žanr
  • da je izvođač sa prostora bivše Jugoslavije/Balkana

Kompilacija će biti izdata na na sajtu Freemusicarchive uz Creative Commons licencu i naravno kao free download na bandcamp stranici. Ovo je neprofitna DIY priča, bez ugovora, bez uzimanja prava na muziku već se realizuje samo iz ljubavi prema muzici, međusobne podrške i zbog spajanja ljudi sličnih razmišljanja.

Trake se mogu slati na b.planet.records@gmail.com. U obzir dolaze private streaming linkovi ili download u MP3 192kbs+ formatu. Poželjno je staviti ko ste, odakle dolazite i ime benda (projekta). Rok za slanje je 1.10.2018. Kompilacija se izdaje na godišnjem nivou. Prethodna izdanja možete skinuti ovde ili poslušati na bandcamp stranici.

Pogledajte još