NE PREDAJE SE: Marina Tucaković o zdravstvenom stanju i planovima za budućnost!

U prvoj ispovesti ona na emotivan način govori kako se oseća sada i da li su joj rezultati bolji od onih kada su joj 7. februara lekari saopštili da ima maligni tumor dojke. Ubrzo nakon toga operisana je na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

- Trenutno se osećam dobro. Na odmoru sam. Ne mogu još u potpunosti da budem dobro, treba da prođe vreme lečenja, još primam terapiju i svašta nešto. Do potpunog oporavka proći će još mnogo vremena - započinje razgovor Marina, kojoj se u glasu prepoznaje vedrina, a tome su doprineli rezultati koji su sve bolji.

- Videćemo, nikad se ne zna da li je to najgore prošlo ili nije. Polako, vreme je potrebno za sve, tako i za moje ozdravljenje. Pogotovo kod ovih stvari - kaže Marina, koja na naše pitanje kako se sada oseća odgovara pitanjem, pomalo zamišljeno.

- Kako se osećam? Otkud znam. Kako koji dan, nekad bolje, nekad lošije. Psihički sam okej, borim se i neću dopustiti da se predam. Što se tiče rezultata, oni su bili bolji. U narednim nedeljama imaću kontrole, kada ću saznati kakvi su novi nalazi - kaže tekstopisac.

Kako se pisalo, Marina je dve godine ćutala o kuglici koju je napipala na dojci.

- Znate kako, nisam ja to nešto krila baš tako kako se priča. Pričaju ovoliko ili onoliko godina. To je bilo relativno zbunjujuće i čovek se uvek boji da ne poremeti neki standardni život i tokove. Onog momenta kada izađeš iz nekog svog ustaljenog ritma, nekih navika, odmah imaš i strah od toga. Međutim, kod mene to nije bio baš strah, nego više neka inertnost. Ne znam kako to da objasnim, mislim da nekada ne želite da ljude sekirate - objašnjava vlasnica najvećih hitova na čiji povratak čekaju najveće zvezde na Balkanu.

Nakon operacije u Beogradu, Marina je lečenje nastavila u jednom gradu u Nemačkoj. Iako se spekulisalo da je Tucakovićeva i tamo operisana, ona kaže da su to bile samo insinuacije:

- Nisam operisana u Nemačkoj, tamo sam išla da bih primila terapiju koju su preporučili lekari, to je bila imunoterapija. Tek posle tri meseca pokazuje rezultate, tako da ću uskoro videti kakav rezultat je dala.

Tucakovićeva je često govorila da je u većini tekstova koje je napisala utkala deo svog života, svoje biografije tužne ili srećne. Međutim, Marina kaže da ovu bitku koju sada bije neće pretvoriti u note:

- Ako budem i dalje pisala, a verujem da hoću, to neće biti o ovom delu mog života. Šta je bilo neka ostane tamo gde jeste.

Tropske dane u Beogradu, koji joj ne prijaju, Marina je zamenila onim na odmoru u Vojvodini. U društvu prijateljice, koja je istaknuti reditelj, Marijane Petrović ona uživa u šetnjama i miru daleko od gradske vreve.

- Pokušavam malo da se sklonim iz Beograda, da napunim baterije za sve dalje što predstoji. Prija mi priroda - kaže Marina.

Izvor: Blic.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.