Lejkersi poveli sa 2:0 u finalu Zapada

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su u noći između srede i četvrtka Finiks sa 124:112 i poveli u finalu Zapadne konferencije NBA lige sa 2:0.

Lejkerse su do osme uzastopne pobede predvodili Pau Gasol sa 29 poena i devet uhvaćenih lopti i Kobi Brajant sa 21 poenom, uz 13 asistencija. Ron Artest dodao je 18, a Lamar Odom poen manje. 

U ekipi Finiksa Džejson Ričardson bio je najefikasniji sa 27 poena, Grent Hil postigao je 23, a Amare Stodemajer 18. Džered Dadli ubacio je 15 poena - pet "trojki" a Stiv Neš dodao je 11 poena uz 15 asistencija.

Sansi su u trećoj četvrtini uspeli da nadoknade 14 poena zaostatka i i u poslednju deonicu ušli sa 90:90, ali je Džordan Farmar ubrzo ubacio "trojku", posle koje su Lejkersi serijom od 9:0 uspeli da prelome utakmicu.

Lejkersi su tako i u drugoj utakmici ubedljivo savladali protivnika, u prvom meču bilo je 128:107.

Od kada se u plejofu igra na četiri pobede, Lejkersi su samo jednom ispustili vođstvo od 2:0, a 41 put su uspešno završili serije.

Aktuelni šampion NBA lige mogao bi u finalu da igra protiv velikog rivala Bostona, koji u finalu Istoka vodi protiv Orlanda sa 2:0. U poslednijem minutu utakmice navijači u "Stejpls centru" su uzvikivali: "Hoćemo Boston!".

Sledeće dve utakmice igraju se u Feniksu, a treća je na programu u noći između nedelje i ponedeljka.

Pogledajte još