Partizan teško do pobede u Kragujevcu

BEOGRAD, 19. maja 2010. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su u Kragujevcu ekipu Radničkog sa 75:72 (20:19, 22:20, 17:16, 16:17) u devetom kolu Superlige Srbije, dok je FMP na svom terenu savladao čačanski Borac sa 96:78 (25:28, 31:13, 22:15, 18:22).

Branilac titule prvaka Srbije, Partizan, kao što se i očekivalo, imao je težak posao i do pobede u Kragujevcu došao je u završnici utakmice.

Radnički se odlično nosio sa Partizanom, u čijem sastavu nije bilo plejmejkera Aleksandra Rašića.

Samo 35 sekundi pre kraja Vukasanović je, kod vođstva Partizana 73:71 promašio šut za tri poena, a u nastavku je Dušan Kecman postigao pogodak iz kontranapada za, kako se ispostavilo, pobedu crno-belih.

Najefikasniji u Partizanu bio je Kecman sa 25 poena, a Jan Veseli dodao je na to još 19 poena. U timu Radničkog najzapaženiji bio je Vukašin Aleksić sa 16 poena.

Partizanu je to osma pobeda u takmičenju, dok je Radnički zabeležio treći poraz.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je u Kragujevcu, posle pobede protiv Radničkog, da su crno-beli "potrošeni" i da su srećno došli do bodova.

"Zaista je bila teška utakmica. Oni su iznenađenje sezone, mogu da ih uporedim sa nama u Evroligi. Dosta smo potrošeni, pre svega emotivno. Znamo šta nas čeka, znamo da smo svojim rezultatima postali 'trofej' za svakoga. Nije sigurno da je ovo poslednji meč koji igramo sa njima. Mi smo obe utakmice u Kragujevcu ove sezone srećno dobili", rekao je Vujošević novinarima posle utakmice.

"Nama nedostaje Rašić i dosta toga smo promasili, ali oni su zaista igrali na jednom nivou koji je mimo svih očekivanja. Maksimalno su iskoristili naš umor i neke naše mane. Neće biti mnogo ekipa koje će iz Kragujevca odneti bodove. Mi ne smemo da dozvolimo da izgubimo ni jednu utakmicu, jer svaku moramo da igramo kao da je finale Evrolige", dodao je Vujošević.

Centar Partizana Slavko Vraneš ocenio je da je za crno-bele najvažnije to što su pobedili.

"Spremali smo se maksimalno, uložili smo veliki trud kao i na utakmicama koje smo igrali u Parizu. Malo smo padali sa koncentracijom, ali najbitnije je da smo u duhu pobede prikupili energiju za utakmice koje nam predstoje", zaključio je Vraneš.

Košarkaši FMP-a su u duelu sa Borcem dozvolili gostima samo u prvoj četvrtini da se nadaju eventualnom iznenađenju. Izabranici Boška Đokića su drugu četvrtinu dobili sa 31:13, a na poluvreme su otišli sa prednošću od 56:41.

Najefikasniji kod FMP-a bio je Miroslav Raduljica sa 25 poena, a Filip Čović zabeležio je 20 poena i pet asistencija. U gostujućoj ekipi istakao se Rastko Dramićanin sa 20 poena.

Ekipa iz beogradskog predgrađa zabeležila je petu pobedu, a Borac je doživeo deveti poraz. 

Rezultati:

Radnički - Partizan 72:75
FMP - Borac 96:78
Crvena zvezda - Tamiš 74:64
Hemofarm - Metalac 100:85

Tabela:
Hemofarm 8-1
Partizan 8-1
Radnički 6-3
FMP 5-4
Crvena zvezda 5-4
Tamiš 2-7
Metalac 1-8
Borac 1-8

Pogledajte još