Ulemeku trajno oduzeta kuća

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Specijalni sud u četvrtak je trajno oduzeo deo kuće bivšem pukovniku Državne bezbednosti Miloradu Ulemeku, u beogradskom predgrađu Filmski grad, površine 178 kvadratnih metara.

"Nesporno je utvrđeno da su prihodi Ulemeka, prema izveštaju Bezbednosno informativne agencije, bili značajno manji od 374.409 tadašnjih nemačkih maraka, koliko je platio kuću", rekao je u sudnici u Okružnom zatvoru sudija Specijalnog suda Velimir Lazović u obrazloženju odluke donete po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Tim zakonom, čija je primena počela 1. marta 2009. godine, uveden je takozvani obrnuti teret dokazivanja po kojem je na optuženom da dokaže kako je imovinu stekao legalnim putem i da je vrednost imovine u skladu sa njegovim zakonitim primanjima.

Lazović je naveo da je Bezbednosno informativna agencija (BIA) dostavila sudu izveštaj u kojem se navodi da u agenciji nema podataka o kupoprodaji sporne nekretnine i odbio predlog odbrane da budu saslušani radnici DB i BIA koji su izjavili da je objekat u Filmskom gradu plaćen iz "specijalne kase" DB-a, odnosno sredstvima posebne namene.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.