Turističke vize za SAD na 10 godina

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Rok važenja viza za građane Srbije koji turistički ili poslovno putuju u SAD od danas se produžava sa tri na deset godina, izjavila je ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik.

To je maksimalni period na koji se građanima jedne zemlje u svetu mogu izdati američke vize i znači da posetioci koji u SAD odlaze turistički i poslovno treba da posete ambasadu samo jednom u 10 godina kako bi obnovili važnost svoje vize.

"Ova odluka predstavlja prekretnicu u odnosima SAD i Srbije i simbol našeg sve dubljeg prijateljstva. Nadam se da će uvođenje viza na 10 godina, sa mogućnošću više ulazaka, doprineti unapređenju poslovanja između srpskih i američkih firmi i da će više srpskih turista uključiti SAD u svoje planove putovanja", istakla je Vorlik na konferenciji za novinare u Ambasadi SAD u Beogradu.

Ona je dodala da je ta odluka američke administracije "opipljiv dokaz vere SAD u to da će se odnosi Sjedinjenih Država i Srbije nastaviti u budućnosti i da će biti veoma plodonosni".

Pogledajte još