„Orlovi“ u sigurnim rukama Dr Marijane

Marijana Kovačević, misteriozna doktorka koja je postala poznata širom sveta pošto je izlečila povrede nekih od najskupljih fudbalera na svetu, biće priključena lekarskom timu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, preneo je britanski „Dejli mejl“. U Fudbalskom savezu juče nisu želeli da potvrde, ali ni da demantuju ovu vest. 

Dr Vladimir Galetić, lekar koji je bio sa reprezentacijom na čak tri svetska prvenstva, kaže za „24 sata“ da je upravo on predložio stručnom štabu na čelu s Radomirom Antićem da u Južnu Afriku povedu i Marijanu Kovačević.
- U Africi će se voditi rat. Doktorka Marijana Kovačević treba da bude u timu jer na Svetskom prvenstvu preko noći morate da oporavite igrače - kaže on, dodajući da na SP treba da ide „svaka Marijana koja može da pomogne”.
- Tamo će biti medicine u svakom obliku i smislu - parapsihologije, alternativne medicine i ko zna čega još. Medicinski je opravdano voditi Marijanu jer se bavi egzaktnom medicinom, koja je već godinama u upotrebi - napominje Galetić. 

On objašnjava da će se na SP danonoćno voditi ljuta bitka da igrači budu potpuno spremni za svali sledeći meč.
- To je nokaut takmičenje, koje traži neverovanu fizičku i psihičku spremnost. Cilj je da se igrači što pre oporave, a ako Marijana može u tome da pomogne, zašto je ne voditi? Razlika između utakmica je samo dva-tri dana, a vama je potreban spreman igrač, nemate vremena da čekate dugo na oporavak. Na tako velikim takmičenjima koriste se aparati i medicina koja problem može da reši za dan ili dva. Marijana nikako ne može da odmogne, a može mnogo da pomogne - kaže. 

Svetska i domaća javnost za dr Kovačević je čula nakon što su u Beograd kod nje na terapije počeli da dolaze poznati svetski i domaći fudbaleri. Marijaninu pomoć potražili su prošle godine Frenk Lampard, Robin van Persi, Ivan de la Penja, Josi Benajun, Glen Džonson, Alberto Rijera... Korisnici njenih usluga bili su i gotovo svi naši reprezentativci, koji juče nisu hteli da komentarišu vest da Marijana, koja u tretmanima koristi placentu, ide s njima u Afriku.

Ako je lečila igrače od 10 miliona evra, dobra je i našima 

Vladimir Galetić kaže da oni koji odlučuju o tome da li će angažovati Marijanu ne treba da budu sujetni. „Bojim se da su naši lekari sujetni i arogantni. Na SP nije bitno da li si doktor, magistar, profesor, važno je pomoći igraču. To vam je kao kad pacijent dođe u ordinaciju i od lekara traži da ga izleči, a na njemu je da odluči kako će to da uradi. Možemo mnogo da izgubimo ako prema Marijani budemo sujetni i arogantni. Treba joj platiti da na SP bude blizu igrača, nikome neće kruna pasti s glave. Ignorisanje Marijana Kovačević, kod koje su dolazili fudbaleri Liverpula, Atletika iz Madrida, igrača koji koštaju na desetine miliona evra, u najmanju ruku bilo bi drskost”, kaže Galetić.

U Nemačku smo vodili vidara

Ovo ne bi bio prvi put da naša reprezentacija na Svetskom prvenstvu potraži “pomoć” nekog vida alternativne medicine. Naime, na SP u Nemačkoj, održanom pre četiri godine, u stručnom štabu reprezentacije bio je i vidar, na čijem angažovanju je insistirao Savo Milošević. On je masirao reprezentativce specijalnim metodama, a pre svakog tretmana palio je sveće. 

www.24sata.rs

Pogledajte još