Zaneti u subotu igra 700. utakmicu za Inter

MADRID, 21. maja 2010. (Beta-AP) - Kapiten fudbalera Intera Havijer Zaneti u subotu će u finalu Lige šampiona protiv Bajerna odigrati 700. utakmicu, verovatno i najvažniju utakmicu u dresu milanskog kluba.

"Osećam se neverovatno. Kao da je to sudbina, nadam se da će nam doneti sreću. Pretrčao sam mnogo kilometara, odigrao veliki broj mečeva da bih došao do ovog trenutka", rekao je 36-godišnji Zaneti. Rekorder Intera po broju odigranih utakmica je Đuzepe Bergomi sa 758 nastupa.

Zaneti će u subotu u Madridu u finalu LŠ odigrati 55. utakmicu ove sezone, a predsednik Intera Masimo Morati rekao je da Argentinac zaslužuje da dobije sva moguća priznanja za partije koje pruža. Argentinski fudbaler, koji se na zaprepašćenje javnosti u toj zemlji nije našao na spisku selektora Maradone za Mundijal, u Inter je došao pre 15 godina.

Zanimljiv je podatak da, iako igra u odbrani, Zaneti u prethodnih 699 utakmica nikada nije zaradio crveni karton. Argentinac je u dosadašnjoj karijeri postigao i 12 golova za Inter.

Pogledajte još