NIGDE BEZ KREME: Dva obavezna koraka za zaštitu kože od sunca

Različiti tipovi kože tokom letnjih meseci zahtevaju negu koja će zadovoljiti posebne potrebe zaštite od sunca.

Odaberite zaštitu koja odgovara vašem tipu kože

Osim odgovarajućeg faktora, pri odabiru kreme za sunčanje vodite računa i o tipu kože. Danas postoje kreme koje su namenjene osobama s alergijom i kožom osetljivom na sunce. Ako imate problema sa hiperpigmentacijom, izaberite proizvode koji su prilagođeni posebnim potrebama vaše kože. Odaberite kremu sa SPF koja odgovara tipu vaše kože i budite spremni da se osunčate i dobijete preplanuo ten.

Redovno nanošenje kreme za sunčanje

Mnogi od nas se ne pridržavaju osnovnih pravila kada je zaštita kože od sunca u pitanju. Još uvek su prisutna verovanja da se opekotine na koži ne mogu zadobiti ukoliko ste već potamneli, ali nažalost nije tako. Jedno istraživanje pokazalo je da oko 60% ljudi ne koristi dovoljno kremu za sunčanje, ili je ne koristi uopšte. Potrebno je da vodite računa o svojoj koži i da kremuza sunčanje nanosite redovno i svakodnevno.

Ukoliko želite da izbegnete opekotine i hiperpigmentaciju na vašoj koži, obavezno odaberite proizvod koji vam odgovara i mažite ga pred svaki izlazak iz kuće, pa ćete ovog leta imati ten za poželeti, a što je još važnije i zdravu kožu.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.