Pilot u Indiji bio srpske nacionalnosti

NJU DELHI, 22. maja 2010. (Beta) - Glavni pilot aviona indijske aviokompanije Er Indija koji se u subotu srušio kod aerodroma u Mangaloru, navodno je srpske nacionalnosti, a njegov kopilot je bio Indijac, prenosi tv stanica NDTV.

Ime pilota navodi se kao Z. Glucia i pitanje je da li je tačno. Aerodrom u Mangaloru se nalazi na visini, među brdima, i ne dozvoljava nikakvu grešku prilikom sletanja, a kako se nezvanično saznaje, pilot pre sletanja nije kontroli letenja prijavio bilo kakav kvar, navodi tv stanica.

U svom izveštaju tv stanica dodaje da je srpski pilot bio iskusan i da mu je aerodrom u Mangaloru bio dobro poznat, jer je nekoliko puta već leteo ka tom gradu. U kontroli letenja tvrde da nisu primećeni nikakvi problemi sa avionom dok je bio u vazduhu i da je vatra primećena tek pošto je avion sleteo na pistu.

Prema prvim informacijama, avion je odmah po sletanju udario u antenu sistema za sletanje koja se nalazila pored piste. Nezvanično se pominje da se prilikom sletanja zapalila guma na točkovima. Agencije su prenele da je nesreću preživelo najmanje osam putnika koji su zbrinuti u bolnicama u Mangaloru.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.