fbpx

Ojdaniću će biti onemogućen ulazak u rezidenciju

BEOGRAD, 8. jula 2007. (Beta) - Bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije i haškom optuženiku Dragoljubu Ojdaniću biće onemogućeno da po dolasku u Beograd iz pritvora Haškog tribunala koristi rezidenciju na Senjaku namenjenu načelnicima Generalštaba Vojske Srbije, saznaje danas Beta.

U Ministarstvu odbrane Srbije Beti je potvrđeno da je ministar Dragan Šutanovac ove nedelje izdao naredbu kojom se svim haškim optuženicima, uključujući i begunce, zabranjuje ulazak u vojne objekte.

Televizija B92 javila je danas da u rezideniciji na Senjaku od oko 200 kvadrata u Ulici Andre Nikolića 21-23, dodeljenoj Ojdaniću u avgustu 1999. godine, i dalje živi njegova supruga. Ojanićeva supruga je iz stambenog fonda 2002. godine kupila vilu od 330 kvadrata na Dedinju u Ulici Mladena Stojanovića 47.

Ojdanić osam godina nije načelnik Generalštaba VJ, a prema zakonu morao je da napusti rezidenciju u Andre Nikolića mesec dana po prestanku funkcije. Kako navodi B92, objekat pored koga se nalaze i stanovi predviđeni za ministra odbrane i njegovog zamenika 24 sata dnevno čuva vojska koja plaća i troškove održavanja.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.