Avionom upravljao nekadašnji JAT-ov kapetan

BEOGRAD/NJU DELHI, 22. maja 2010. (Beta) - Pilot aviona indijske aviokompanije Er Indija koji se u subotu srušio u Indiji bio je Zlatko Glušica, raniji kapetan JAT-ervejza, koji je poslednje tri godine radio za indijsku avio-kompaniju, rečeno je Beti u PR službi srpske avio-kompanije.

U JAT-ervejzu su naveli da o tome još nisu dobili zvaničnu potvrdu od Er Indije, već da su informaciju o pogibiji svog kolege dobili piloti JAT-ervejza. Takođe su naveli da je Glušica bio izvrstan pilot, kapetan, kao i da je u srpskoj avio-kompaniji imao status mirovanja staža dok je radio za Er Indija.

Indijska TV stanica NDTV ranije u subotu je javila da je srpski pilot bio iskusan i da mu je aerodrom u Mangaloru bio dobro poznat, jer je nekoliko puta već leteo ka tom gradu.

Najmanje 158 ljudi je poginulo u avionskoj nesreći koja se dogodilakada je avion Er Indija iz Dubaija izleteo sa piste pri sletanju na aerodrom u Mangaloru. Osam osoba je preživelo nesreću. Mangalor se nalazi oko 400 kilometara zapadno od Bangalora, glavnoggrada države Karnataka.

Pogledajte još