Bentler kritikovao ukidanje telefona Srbima

PRIŠTINA, 23. maja 2010. (Beta) - Komandant KFOR-a Markus Bentler je kritikovao način na koji je vođena nedavna akcija Kosovske Telekomunikacione Regulatorne Agencije protiv srpskih operatera mobilne telefonije.

"Svaka akcija ima i svoju reakciju. Ja potpuno razumem frustraciju Srba jer nije pravedno da im se na onaj način prekine komunikacija", rekao je Bentler na sastanku sa grupom novinara u Prištini, prenosi danas list "Koha Ditore". On je ocenio da je stanje na severu Kosova "veoma osetljivo" ali je dodao da "veruje u uspostavljanje reda i zakona".

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izrazio je u nedelju uverenje da kosovske vlasti neće uspeti u nameri da uklone preostale predajnike srpskih mobilnih operatora u Pokrajni i ocenio da Priština govoreći o tome pokušava da skrene problem sa aktuelnih problema.

"Verujem da ćemo se izboriti da predajnici ostanu, ali treba mnogo napora, energije i vremena", kazao je Ivanović agenciju Beta povodom najave šefa Telekomunikacione regulatorne agencije Ekrema Hodžaja da sledi nova faza uklanjanja predajnika mobilnih operatora Srbije na Kosovu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.