Bentler kritikovao ukidanje telefona Srbima

PRIŠTINA, 23. maja 2010. (Beta) - Komandant KFOR-a Markus Bentler je kritikovao način na koji je vođena nedavna akcija Kosovske Telekomunikacione Regulatorne Agencije protiv srpskih operatera mobilne telefonije.

"Svaka akcija ima i svoju reakciju. Ja potpuno razumem frustraciju Srba jer nije pravedno da im se na onaj način prekine komunikacija", rekao je Bentler na sastanku sa grupom novinara u Prištini, prenosi danas list "Koha Ditore". On je ocenio da je stanje na severu Kosova "veoma osetljivo" ali je dodao da "veruje u uspostavljanje reda i zakona".

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izrazio je u nedelju uverenje da kosovske vlasti neće uspeti u nameri da uklone preostale predajnike srpskih mobilnih operatora u Pokrajni i ocenio da Priština govoreći o tome pokušava da skrene problem sa aktuelnih problema.

"Verujem da ćemo se izboriti da predajnici ostanu, ali treba mnogo napora, energije i vremena", kazao je Ivanović agenciju Beta povodom najave šefa Telekomunikacione regulatorne agencije Ekrema Hodžaja da sledi nova faza uklanjanja predajnika mobilnih operatora Srbije na Kosovu.

Pogledajte još