ŠOKIRALA ODGOVORIMA: Snežana Dakić o razvodu, prostituciji, marihuani i drugim tabu temama

RAZVOD

- Razvod odavno nije sramota. Naprotiv, mislim da se u današnje vreme najveći broj brakova završi razvodom, a ne ljubavlju uz onu staru "i živeli su srećno do kraja života".

GEJEVI I DECA

- Zašto da ne stupe u brak? Oni se pre svega zalažu za jednaka prava sa heteroseksualcima po pitanju međusobne brige, nege, prava u slučaju sticanja zajedničke imovine i podele te imovine po razlazu i tako nekih formalno-pravnih stvari. Mislim da su u celom svetu društvene prilike sazrele za tako nešto. Što se tiče dece, mislim da gej porodice ne treba da ih usvajaju jer je deci potreban i muški i ženski roditelj.

ABORTUS

- Abortus nije greh, samo što mislim da nije dobro da to bude jedno od najčešćih sredstava kontracepcije.

PSIHIJATAR

- Danas je potreba svakog čoveka da ide kod psihijatra, daleko od toga da je to sramota. Vreme je toliko teško i život je toliko ubrzan, da je ljudskoj duši teško da se prilagodi. Zbog toga je neophodna stručna pomoć.

LAKE DROGE

- Marihuana je manje štetna nego alkohol i duvan. Mislim da ona manje od alkohola utiče na psihomotorne sposobnosti i teže može da ubije nekoga za volanom nego prekomerno konzumiranje alkohola. Tako da, što da se ne legalizuje? Ako ljudi imaju potrebe za opijatima, ovaj je bar prirodni.

PROSTITUCIJA

- S obzirom na to koliko ima nezvanične prostitucije i razmene ljubavi za materijalna dobra, mislim da bi bilo poštenije prema ženskom svetu da se prostitucija legalizuje. Tako bi svi muškarci, koji žele da imaju seks u zamenu za novac, mogli to da rade na zvaničan način, a da ne ugrožavaju obične žene.

EUTANAZIJA

- Mislim da svako ima pravo da izabere da okonča svoj život, ako mu je mnogo teško zbog neizlečive bolesti.

SAMOUBISTVO

- Teško je suditi o tome. Mislim da je i hrabrost i kukavičluk, ali to je stvar pojedinca. Nikada o tome ne bih sudila.

ŽIVOT POSLE SMRTI

- Mislim da ću u narednoj trećini svog života više razmišljati o tome šta se dešava sa ljudskom dušom. Postoje mnoga tradicionalna verovanja raznih kultura, pa i naše. Ja želim da verujem da duh nastavlja da postoji tu negde u vazduhu, više u vidu anđela. Želim da verujem da kada nam se preci ili bliski koji su pokojni javljaju u snovima, oni stvarno jesu tu negde.

SEKS NA EKS

- Mislim da seks na jednu noć kod žene obično može da izazove sutradan kajanje i osećaj krivice. S obzirom na osuđujuću kulturu, koja vlada u našem društvu, zbog toga to treba izbegavati, kao i zato što u našem društvu i dalje vlada feudalni stav da muškarac pokorava i sramoti ženu sa kojom vodi ljubav. Muškarci to nažalost i dalje tako posmatraju, pa mislim da su takve veze bespotrebne.

Izvor: Alo.rs
Foto: snezanadakic/Instagram

Pogledajte još