ŠTA OBUĆI NA POSAO TOKOM VRELIH LETNJIH DANA: Sa ovim komadima nikada nećete pogrešiti

Ovo su pravila koja treba imati u vidu prilikom odabira garderobe za posao u vrelim letnjim mesecima:

1. Nosite odgovarajuće donje rublje

Koliko god čudno zvučalo, ispod bele garderobe nemojte nositi beli, posebno ne crni donji veš. Pravi izbor je veš boje kože.

Sa druge strane, ukoliko nosite košulju ili haljinu bez rukava, potrudite se da ispod nje ne vire bretele vašeg grudnjaka.

Šareni donji veš je možda zabavan, ali ga ostavite za hladnije dane, kada se neće provideti ispod vaše garderobe.

2. Bela košulja je uvek pravi izbor

Bela boja preporučuje se za toplije dane, a pritom je sastavni deo poslovnog dres koda.

3. Vodite računa o izgledu svojih nogu i stopala

U principu, poslovno oblačenje ne trpi papuče, ili otvorene prste.

Ipak, ukoliko radite na mestu gde je dozvoljeno nositi sandale, podrazumeva se da praktikujete redovan odlazak pedikiru.

Izgled noktiju na nogama podjednako je važan kao i onih na rukama, i nemojte zanemarivati njihovu negu i redovno sređivanje.

4. Razmotrite kombinacije sa kardiganom ili blejzerom

Ako vam je neugodno da celog dana budete u bluzi ili haljini bez rukava, ili radite u okolnostima u kojima ste čas unutra, čas napolju, razmislite o tankom kardiganu.

Haljina preko koje ćete ogrnuti kardigan, i stilizovati je dobro odabranim kajišem, izgledaće u isto vreme poslovno i moderno.

5. Birajte lepršave suknje srednje dužine

Prekratka ili preduga suknja može biti vaš izbor za večernji izlazak, ali je za kancelariju potrebno odabrati suknju srednje dužine.

U toplijim mesecima birajte suknje od tanjeg materijala, koje idealno padaju, a pritom je lako kombinovati ih sa različitim bluzama i košuljama.

Ukoliko su ovakve suknje vaš izbor, nemojte ih nositi sa baletankama, već obijte cipele koje imaju štiklu umerene visine, kako bi vaše noge izgledale duže, a vaš struk tanje.

6. Zaboravite na slogan "Vruće je, važno je da je prijatno"

Koliko god da volite svoje radno okruženje i da u njemu ne vladaju stroga pravila oblačenja, svoju vikend garderobu ostavite upravo za te dane.

Za posao nikada nemojte birati pocepane farmerice, tri-četvrt široke pantalone, majice sa sloganima, top-haljine i slično.

7. Odeća za posao ne mora biti dosadna

Tokom sparnih dana mnogo nakita vam neće prijati, kao ni mnogo šminke.

Zato razvedrite svoj izgled zanimljivom letnjom ešarpom, dobro odabranom ogrlicom, ili jarkim bojama, koje ćete pažljivo kombinovati.

I žuta, i narandžasta, i zelena, pa čak i životinjski print - sve dolazi u obzir, samo pazite - nećete izgledati profi sa više od tri boje na sebi!

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.