Tipsarević završio takmičenje

BEOGRAD, 23. maja 2010. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević završio je takmičenje na Rolan Garosu, pošto je u prvom kolu izgubio od 70. igrača sveta Kolumbijca Alehandra Falje sa 0:3 u setovima (1:6, 2:6, 3:6).

Falja je do pobede nad 41. igračem sveta došao za sat i 16 minuta. Kolumbijac je potpuno dominirao, osam puta je oduzeo servis protivniku, igrao sigurno na mreži. Osvojio je 88 poena, od kojih 44 "vinera", a Tipsarević je osvojio 51 poen.

U prvom gemu prvog seta Falja je napravio brejk i poveo sa 2:0, Tipsarević je nakon toga uspeo samo da osvoji gem na svoj servis, jer je Kolumbijac ubrzo osvojio četiri uzastopna gema i poveo u meču.

Tipsarević je u drugom setu uspeo da osvoji gem više, Falja je nastavio dobro da igra i da oduzima servise srpskom teniseru - napravio je tri brejka u tom delu meča. I na početku trećeg seta 70. igrač sveta je dominirao, uz brejk u drugom gemu poveo je sa 3:0.

Tipsarević je nakon toga uspeo da se uz brejk u sedmom gemu približi na 3:4, ali je Falja odmah vratio brejk, osvojio svoj servis i ostvario plasman u drugo kolo.

Falja će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela najboljeg svetskog tenisera i prvog nosioca Švajcarca Rodžera Federera i Australijanca Pitera Luščaka, 71. igrača na ATP listi.

Pogledajte još