Mirisi i ukusi Istre na jednom mestu

Savudrija, najzapadnija tačka Hrvatske na 8km od Umaga, uz samu granicu sa Slovenijom. Mesto u kojem je smešten Kempinski Hotel Adriatic, luksuzna oaza mira okružena maslinjacima i vinogradima. Kompleks je odlično povezan autoputevima sa Beogradom, Zagrebom i Ljubljanom, a takođe i dostupan avionom iz svih delova Evrope.

Hotel Kempinski Savudrija ima 186 moderno i ekskluzivno opremljenih soba i apartmana, od kojih pojedini imaju i sopstveni bazen. Ono što pruža posebno uživanje jeste vrhunski spa centar u kojem možete rezervisati tretmane za lice i telo, spa rituale, kao i privatne spa tretmane ili uživati u zatvorenom bazenu.

Naravno, tu su i bazeni na otvorenom prilagođeni svim uzrastima i potrebama. Kompleks ima i privatnu plažu koja je otvorena i renovirana ovog leta. Na renoviranoj plaži je smešten i obnovljeni Beach bar, na čijoj se krovnoj terasi nalazi VIP salon sa pogledom koji oduzima dah. Na otvaranju Beach bara, uz vatromet, dobru zabavu, ukusnu hranu i koktele, goste je zabavljala i hrvatska zvezda Nina Badrić, što najavljuje i druge zvezde tokom leta, upravo na ovoj plaži.

Ali, da biste osetili prave ukuse i mirise Istre, morate da probate i hranu i vino. Šefovi kuhinje u Kempinski Savudrija ponudiće vam, između ostalog, domaći hleb i maslinovo ulje koje dolazi iz maslinjaka u okolini kompleksa, brancina kuvanog u malvaziji, tuna tartar i osvežavajuću malvaziju domaćih vinarija.

Tradicionalne mediteranske specijalitete – rižoto sa morskim plodovima, domaću pastu, školjke, svežu ribu i ukusne poslastice, možete probati i u istarskim kolibama širom obale.

U kvalitetnim vinima možete uživati i u okolnim vinarijama, a mi preporučujemo Vinariju Kozlović u kojoj možete uživati u predivnoj malvaziji, muskatu, uz degustaciju različitih sireva, sve to u hladu vinograda i prelepe prirode koja je okružuje.

Za ljubitelje dodatnih sadržaja, luksuzni kompleks Kempinski nudi i jedini profesionalni teren za golf sa 18 rupa u Istri, otvoren tokom cele godine. Kompleks idealan za porodično uživanje, sadrži i brojne aktivnosti namenjene deci.

Istra će vam ponuditi sve što je potrebno za pravi letnji odmor. Osim što ćete se odmoriti, na nepcima ponesite mediteranske ukuse, ali i koju flašu vina, kako bi mirise i ukuse što duže zadržali kod kuće.

Foto: Jelena Jovičić, Andrej Nihil

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.