Za ponedeljak, 24. maj 2010.

BEOGRAD, 24. maja 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih beogradskih dnevnih listova najviše pažnje posvećeno je avionskoj nesreći u Indiji i tekućim političkim i ekonomskim temama u zemlji.

ALO - List piše o pilotima iz Srbije koji su poginuli u avionskoj nesreći u Indiji, pod naslovom "Zlatko bi se ubio da je preživeo".

BLIC - O aferi zbog otkupa izraelskog satelita u tekstu pod naslovom (predsednik državne zajednice SCG Svetozar) "Marović potpisivao na svoju ruku". O padu aviona u Indiji kojim je upravljao pilot iz Srbije Zlatko Glušica pod naslovom "Zlatko leteo da bi školovao sina". O najavi tužbe kompanije "Galenika" protiv Komisije za zaštitu ponuđača u tekstu "Galenika tužila komisiju na čijem je čelu bivši debeovac".

VEČERNJE NOVOSTI - O avionskoj nesreći u Indiji pod naslovom "Naš pilot na pisti smrti". List piše i o padu vrednosti domaće valute i poskupljenju energenata: "Cene iz zasede!", a o evropskim integracijama Srbije "Ka Uniji sa pola brzine".

DANAS - Za list govori premijer Republike Srpske Milorad Dodik: "Silajdžić i Turska dovode u zabludu Tadića i Srbiju". O Danu MUP-a i Danu policije u tekstu "Država jača od kriminalaca".

KURIR - List prenosi izjavu državnog sekretara Slobodana Homena "Zaplenjene Šarićeve stvari idu na licitaciju". O Beograđanki koja je preminula jer nijedna bolnica nije želela da je primi na lečenje "Ostavili je da umre!".

POLITIKA - Posle poplava "Trgovištu preti talas od pet metara". Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić najavljuje "Država se seli iz Beograda". O ponovljenim lokalnim izborima u Vojvodini pod naslovom "Zašto naprednjaci zaostaju u Vojvodini".

PREŠ - Za list govori direktor Telekoma Branko Radujko: "Pad dinara rasteruje investitore". O avionskoj nesreći u Indiji pod naslovom "Za pad aviona nije kriv naš pilot, već indijski kopilot".

PRIVREDNI PREGLED - "Srbiji porez od prodaje of-šor firmi", piše list povodom najnovijih izjava predsednika Srbije Borisa Tadića o preduzećima koja posluju u inostranstvu. List piše i o najavama Vlade Srbije da više ulaže u naučnu zajednicu "Ulaganje u nauku zalog za budućnost".

Pogledajte još