Zoran Đorđević: Najbitnije je da država u borbi protiv sive ekomonije ima podršku sudstva

Nacionalna konferencija o sivoj ekonomiji okupila je državne zvaničnike, predstavnike poslovnih asocijacija, nevladinih organizacija i korporaciji koji su podelili svoja iskustva, znanja i rezultate istraživanja o svim aspektima sive ekonomije. Konferencija kao interdisciplinarni forum, pružila je mogućnost  istraživačima, praktičarima i edukatorima da predstave i razmotre najnovija istraživanja, trendove i probleme, praktične izazove sa kojima se susreću i usvojena rešenja u oblasti sive ekonomije.

Konferenciju je otvorio ministar za rad , zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Zoran Đorđević i tom prilikom izjavio da se Vlada Republike Srbije aktivno bavi rešavanjem problema sive ekonomije kao i da prema svim podacima sprovedene mere već donose pozitivne rezultate. Prema rečima ministra, najbitnije je da država u borbi protiv sive ekomonije ima podršku sudstva koji mora da obavlja svoj posao efikasno u skladu sa zakonom.

Borba protiv sive ekomije neće biti fokusirana samo na kažnjavanje poslodavaca, jer isplata velikih kazni može da dovede i do zatvaranja firme, što nikako nije cilj Vlade Srbije, već je fokus na preventivnom delovanju. Takođe, u saradnji sa Ministarstvom pravde potrebno je regulisati i pojavu zastarivanja slučajeva nakon dve godine kako poslodavci ne bi prošli nekažnjeno”, istakao je Đorđević.

Kompletno obraćanje ministra Đorđevića poslušajte u videu:

Pogledajte još