Milan Vujović: Samsung razvija aplikaciju za inspektore

Nacionalna konferencija o sivoj ekonomiji okupila je državne zvaničnike, predstavnike poslovnih asocijacija, nevladinih organizacija i korporaciji koji su podelili svoja iskustva, znanja i rezultate istraživanja o svim aspektima sive ekonomije. Konferencija kao interdisciplinarni forum, pružila je mogućnost  istraživačima, praktičarima i edukatorima da predstave i razmotre najnovija istraživanja, trendove i probleme, praktične izazove sa kojima se susreću i usvojena rešenja u oblasti sive ekonomije.

Direktor marketinga za Adriatik region u kompaniji Samsung Electronics Milan Vujović kazao je da gradjani imaju visok nivo tolerancije na robu na sivom tržištu jer je jeftinija zbog toga što se na nju ne plaćaju porezi, ali da to dugoročno i kupcima te robe donosi veliku štetu.

"Razvijamo aplikaciju za inspektore, gde će biti sve potrebne informacije i tutorijali o detaljnim koracima provere uređaja koji su za srpsko tržište i legalno kupljeni. Pozvao bih kompanije i proizvođače da nam se pridruže i da kreiraju i svoj sadržaj, koji će kroz aplikaciju biti podeljen sa inspektorima i biti od pomoći kada rade na terenu", rekao je Vujović i pozvao druge kompanije da to učine ili na neki drugi način pomognu da se spreči nelegalna prodaja robe.

Kompletan govor gospodina Vujovića na otvaranju konferencije pogledajte u videu:

Pogledajte još