JAHTA, VILA, MILIONI: Emini Jahović nakon razvoda od Mustafe pripalo pravo bogatstvo

Ono što je neizbežno nakon razvoda, jeste da moraju podeliti sve ono što su zajedno stekli tokom braka

Kako su turskim medijima saopštili izvori bliski ovom paru, njih dvoje su se dogovorili da starateljstvo nad sinovima, devetogodišnjim Jamanom i šestogodišnjim Javuzom, pripadne majci, dok će ih otac viđati u dogovoreno vreme.

Sve dok bude sama, Emina će dobijati mesečnu naknadu za sebe od nepunih 3.000 evra, a ako se ponovo bude udala, izgubiće pravo na nju. I to bi bila najvažnija posledica kraja ove velike ljubavi.

Prema drugoj, zanimljivijoj finansijskoj računici, razvod će koštati oko 12.000.000 eura. Mustafu, pre svega. Emini je pripalo dve trećine velelepne vile u istanbulskoj bogataškoj četvrti Bejkoz, koju su u vreme ljubavi gradili pet godina. Sav nameštaj je dizajnirao tim iz kuće "Armani", a samo u kupatila uloženo je 100.000 evra, jer su umivaonici, kade i džakuzi ručno rađeni.

Ukoliko prodaju ovu nekretninu, a procena je da joj cena neće biti niža od tri miliona evra, Emina će dobiti dva, s tim što će od te sume morati da odvoji 50.000 evra za školovanje sinova.

U roku od četiri godine Mustafa je dužan da joj kupi kuću ili stan u Srbiji u vrednosti 250.000 eura. Takođe, obavezan je da joj osigura automobil vredan do 50.000 eura, svejedno hoće li joj ga kupiti ili iznajmljivati.

Kao bračna tekovina računa se i jahta, koju će Emina moći da koristi tri meseca godišnje. Mustafa će, na ime alimentacije sinovima, mesečno plaćati nešto malo manje od 2.000 evra, a godišnje će za njihov odmor morati odvojiti oko 10.000 eura.

Jedna od stavki bila je i Eminina kozmetička kuća, odnosno potencijalni prihodi koje bi ona mogla ostvariti sa njom u budućnosti. Posebnom klauzulom precizirano je da to neće umanjiti mesečne alimentacije koje će ona i deca dobijati od Mustafe.

Izvor: Pink.rs
Foto: yaemina/Instagram

Pogledajte još