Dragan Pušara: Dobar deo privrede je zadovoljan promenom načina rada inspekcija

Konferencija  pod nazivom „Privreda i javna uprava na istom zadatku: Godina borbe protiv sive ekonomije“ održana je 8. juna u Beogradu, u hotelu “Hilton” u organizaciji kompanije Color Media Communications i Samsung Electronics.

Nacionalna konferencija o sivoj ekonomiji okupila je državne zvaničnike, predstavnike poslovnih asocijacija, nevladinih organizacija i korporaciji koji su podelili svoja iskustva, znanja i rezultate istraživanja o svim aspektima sive ekonomije. Konferencija kao interdisciplinarni forum, pružila je mogućnost  istraživačima, praktičarima i edukatorima da predstave i razmotre najnovija istraživanja, trendove i probleme, praktične izazove sa kojima se susreću i usvojena rešenja u oblasti sive ekonomije.

U prvom panelu "PODACI O SIVOJ EKONOMIJI I UTICAJ NA DRŽAVU, PRIVATNI SEKTOR I KOMPANIJE" učestvovao je Dragan Pušara, rukovodilac jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, koji je za naš portal rekao:

"Problem sive ekonomije faktički leži u onih 10 odsto privrede koji smatraju da na ovaj način, bez obzira na reperkusije koje su zakonski predviđene, mogu da ostvare veću dobit i na spremnost države da organizuje svoje inspekcijske pre svega resurse da se sa ovim problemom izbori."

Kompletnu izjavu poslušajte u videu:

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.