Goran Pekez: Oko 17% preduzeća se još uvek nalazi u crnoj zoni

Konferencija  pod nazivom „Privreda i javna uprava na istom zadatku: Godina borbe protiv sive ekonomije“ održana je 8. juna u Beogradu, u hotelu “Hilton” u organizaciji kompanije Color Media Communications i Samsung Electronics.

Nacionalna konferencija o sivoj ekonomiji okupila je državne zvaničnike, predstavnike poslovnih asocijacija, nevladinih organizacija i korporaciji koji su podelili svoja iskustva, znanja i rezultate istraživanja o svim aspektima sive ekonomije. Konferencija kao interdisciplinarni forum, pružila je mogućnost  istraživačima, praktičarima i edukatorima da predstave i razmotre najnovija istraživanja, trendove i probleme, praktične izazove sa kojima se susreću i usvojena rešenja u oblasti sive ekonomije.

U prvom panelu "PODACI O SIVOJ EKONOMIJI I UTICAJ NA DRŽAVU, PRIVATNI SEKTOR I KOMPANIJE" učestvovao je i Goran Pekez, NALED, Savet za fer konkurenciju, koji je za naš portal rekao:

"Dalje usklađivanje sektorskih zakona sa zakonom o inspekcijama koji zaista predstavlja prekretnicu u borbi i organizaciji borbe protiv sive ekonomije, pored toga jačanje uloge koordinacionog tela, broja i treninga inspektora je svakako jedan značajan doprinos i jedna značajna baza koja bi mogla da posluži da u sledećim godinama se postignu još veći rezultati."

Kompletnu izjavu poslušajte u videu:

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.