INTERVJU: Jelena Tomašević

Jelena Tomašević je na Radijskom festivalu u Vrnjačkoj Banji, na sebi svojstven način, šarmirala sve prisutne. Komunikativnost i srdačnost ispoljavala je na svakom koraku, novinarske ekipe prepričavaju nekoliko situacija u kojima se prikazala kao pravi „laf“.

Završnica Radijskog festivala je prošle godine premeštena iz Beograda u Vrnjačku Banju, kako gledaš na to ?
- Super, mislim da treba i drugi krajevi naše zemlje da napreduju. Što da ne bude, eto, u Vrnjačkoj Banji, ili u mom Kragujevcu, Nišu, Subotici... To je potrebno jer je Beograd prepun takvh dešavanja, i kad imate toliku koncentraciju događaja u prestonici, onda se možda to i ne vrednuje toliko.

Dosta te ima u medijima ovih dana, pre svega zbog toga što si nedavno snimila spot, ni manje ni više nego na Ibici ?
- Radi se o pesmi koju je komponovao Toše Proeski „Gde da odem da te ne volim“. Dva dana smo snimali, dva dana se odmarali, a jedan dan smo proveli na aerodromu zbog vulkanske prašine. Uprkos tome – lepo smo se proveli, uostalom, videće se to za jedno mesec dana, kad se zavrti spot. Inače, radio ga je Miloš Nadeždin koji je već bio zadužen za spotove „Panta Rei“ i „Med i žaoka“.

Sa Ibice idemo u hladnu Norvešku. Čeka nas još jedna Evrovizija. Čemu se nadaš kad je u pitanju nastup Milana Stankovića ?
- Teško je napraviti neki veliki uspeh, očekujem da odemo u finale i da se u završnoj večeri što bolje plasiramo.

Tvoj novi susret sa publikom je već 24. maja – koncert u Pozorištu na Terazijama.
- Osim mojih pesama biće tu i nekih evergrin hitova, filmskih tema... Biće i gostiju, imam jedno specijalno iznenađenje za sve koji dođu. Radujem se tom nastupu, na Terazijama zatvaram koncertnu sezonu sa novosadskim Big bendom. Nastupala sam već tamo prošle godine 2. novembra, to je jedna interesantna formacija koja meni potpuno prija.

Popularizuješ svoj rodni Kragujevac koji obiluje muzičkim talentima: Smak, Osvajači, Agata, pa legendarni Bora Dugić, Marija Šerifović...
- Srce Šumadije je, definiivno, plodno tle za kvalitetne muzičare, i jako sam ponosna na to. Ništa ozbiljnije, nažalost, ne može da se uradi bez preseljenja u Beograd, nadam se da će doći vreme kada nećeš morati da se seliš u drugi grad da bi došao do nekog uspeha.

Nekoliko naših pop pevačica u poslednje vreme najavljuje „čvršće“ albume, da li si i ti razmišljala, možda, o rokerskijem izrazu, ili makar izletu u te vode ?
- Promene su uvek dobrodošle – nije mnogo bitno kakve su, ukoliko se ne beži od svog identiteta, od onoga što, u stvari, jesi. Ne kažem da se neću menjati – menjaću se sigurno, nabolje, nadam se (smeh), ali ne treba ići u krajnost.

Pripremaš novi album ?
- Polako se prikuplja materijal, preslušavaju se pesme, tako da je to još u fazi krčkanja.

Tekst: Milan Ćunković

Pogledajte još