Dragan Penezić: Država, odgovorna privreda i građani su spremni da se bore protiv sive ekonomije

Konferencija  pod nazivom „Privreda i javna uprava na istom zadatku: Godina borbe protiv sive ekonomije“ održana je 8. juna u Beogradu, u hotelu “Hilton” u organizaciji kompanije Color Media Communications i Samsung Electronics.

Nacionalna konferencija o sivoj ekonomiji okupila je državne zvaničnike, predstavnike poslovnih asocijacija, nevladinih organizacija i korporaciji koji su podelili svoja iskustva, znanja i rezultate istraživanja o svim aspektima sive ekonomije. Konferencija kao interdisciplinarni forum, pružila je mogućnost  istraživačima, praktičarima i edukatorima da predstave i razmotre najnovija istraživanja, trendove i probleme, praktične izazove sa kojima se susreću i usvojena rešenja u oblasti sive ekonomije.

U drugom panelu "UTICAJ SIVE EKONOMJE NA BRENDOVE I POTROŠAČE" učestvovao je i Dragan Penezić, BAT, koji je za naš portal rekao:

"Današnja konferencija je pokazala da je pre svega problem sive ekonomije izuzetno, izuzetno ozbiljan i ono što je pozitivno jeste da i država, ali i odgovorna privreda, i sami građani na kraju krajeva kao potrošači, spremni su da se bore sa tim. Videli smo da je najveći problem trenutno u oblasti zapošljavanja, dakle rada na crno, plaćanja radnika, neprijavljivanja radnika..."

Kompletnu izjavu poslušajte u videu:

Pogledajte još