Srpska reprezentacija počela pripreme za SP

BEOGRAD, 24. maja 2010. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Kovilovu, na početku priprema za Svetsko prvenstvo za koje su, kako tvrde igrači, spremni uprkos nedostatku vremena za potpuni odmor od naporne sezone.

"Onog trenutka kada smo ušli u hotel i obukli se u reprezentativnu opremu prestao je umor i razmišljanja o prošloj sezoni. Sezona je bila duga, hladna, tereni teški, ali sada kreće ono lepo", rekao je Marko Pantelić na konferenciji za novinare u Kovilovu.

"Manje-više smo odmorni. Proveli smo nekoliko dana sa porodicama. Sa nestrpljenjem smo, ipak, čekali ovaj dan. Sada smo tu svim srcem i svom snagom", dodao je Pantelićev saigrač u napadu Srbije Nikola Žigić.

Prvoj prozivci selektora Radomira Antića odazvalo se 23 od ukupno 24 fudbalera koji konkurišu za tim za Mundijal. Izostao je samo kapiten Dejan Stanković, koji je sa Interom u subotu osvojio titulu klupskog prvaka Evrope zbog čega je dobio poštedu do srede.

Reprezentativce su dočekali brojni predstavnici medija, kao i navijači koji su tražili autograme i fotografisali se sa igračima.

Atmosfera je bila pozitivna, fudbaleri i selektor nasmejani. Tezu da su odnosi u ekipi za sada odlični indirektno je potvrdio Žigić odgovarajući na pitanje da li Srbija može i do titule prvaka.

"Ko ne veruje u to ne treba ni da putuje na Svetsko prvenstvo", kazao je Žigić, ali je i podsetio da je Srbija samim plasmanom na Mundijal napravila veliki uspeh.

"Nije mala stvar biti među 32 najbolje ekipe sveta... Najbitnije je da nas zaobiđu pehovi i da uvek budemo koncetrisani na naredni meč. Prvi cilj je da prođemo grupu", ocenio je Žigić, a slično mišljenje imao je i Pantelić.

"Pre početka kvalifikacija ili nam nisu davali nikakve šanse ili su nam davali minimalne šanse za plasman na Mundijal. Mi smo, međutim, bili prvi u grupi, ispred svetskog vicešampiona Francuske i tim fenomenalnim rezultatima prouzrokovali erupciju očekivanja", naveo je Pantelić.

"Znate me, veliki sam entuzijasta, veliki borac, uvek želim najviše. Iskreno, ipak, trenutno želim samo da prođemo u osminu finala što neće biti nimalo lako. A posle šta nam Bog dan", dodao je.

Srbija će već sutra otputovati na pripreme u austrijski zimski centar Leogang kraj Salcburga. U Austriji će igrati i dve prijateljske utakmice sa: 29. maja u Klegenfurtu sa Novim Zelandom, a 2. juna u Kufštajnu sa Poljskom. Oproštaj od srpske publike imaće 5. juna kada će u Beogradu gostovati Kamerun.

Put Južne Afrike krenuće 7. juna, a takmičenje na Mundijalu počeće šest dana kasnije duelom sa Ganom. Potom će joj protivnici u Grupi D biti i Nemačka i Australija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.