Đoković u drugom kolu Rolan Garosa

BEOGRAD, 24. maja 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske pošto je u Parizu pobedio 73. igrača sveta Kazahstanca Jevgenija Koroljeva sa 3:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:1, 6:3).

Đoković je potpuno dominirao u prvom setu, napravio dva brejka, u drugom i šestom gemu i za 27 minuta poveo u meču.

Koroljev je zaigrao bolje u nastavku. U trećem i četvrtom gemu teniseri su razmenili brejkove i posle toga osvajali svoje servise, da bi Kazahstanac u osmom gemu ponovo oduzeo servis Đokoviću i posle gema osvojenog na svoj servis izjednačio u meču.

Treći teniser sveta je u nastavku meča pojačao i do kraja je dozvolio protivniku da osvoji samo četiti gema - jedan u trećem setu, a tri u četvrtom.

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan partijom u prvom kolu Rolan Garosa, posebno zato što zbog disajnih problema izazvanih alergijom nije igrao skoro mesec dana, od turnira u Rimu.

"Fizički se sada osecam dobro, spreman sam... Ove godine sam prvi put imao problema sa alergijom. I dalje me malo muči, ali mnogo manje nego u prethodna dva meseca. Srećan sam što je to sada iza mene i što mogu da se fokusiram na teren", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meč prvog kola.

"Imao sam uspone i padove. Nisam igrao dobro u drugom setu, ali sam uspeo da prebrodim krizu. Posle sam igrao bolje, servirao bolje. Važno je da idem napred", ocenio je Đoković, koji se danas vratio na treće mesto ATP rang liste tenisera pošto je prethodno dugo bio drugi na svetu.

Prve dve pozicije zauzimaju Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su, priznao je Đoković, veliki favoriti za titulu na Rolan Garosu.

"Federer i Nadal su najbolji teniseri sveta i najveći favoriti za ovu titulu. Ali, ako budem igrao svoj najbolji tenis i ako budem uspeo da održim taj nivo mislim da imam dobre šanse da odem daleko u drugoj nedelji turnira", rekao je najbolji srpski teniser.

Protivnik Đokovića u drugom kolu turnira biće malo poznati Japanac Kei Nišikori, koji je tek 246. teniser na svetu. Đoković je, ipak, oprezan.

"Uvek su protivnici u prvim rundama takmičenja opasni. Oni su vrlo motivisani, tako da ih nikad ne treba potcenjivati", rekao je Đoković i dodao da upravo želja za pobedom pravi razliku između najboljih tenisera i ostalih.

"Razlika je ta sposobnost da sve vreme budete jaki i koncetrisani, da razumete čime se bavite u životu i da probleme rešavate na najbolji način, davajući maksimum u svakom trenutku", istakao je.

"Nekada ne igrate najbolje, ali nađete način da pobedite... Ovo je naš život. Put koji smo izabrali. Velika je želja da budemo na vrhu. To me pokreće, motiviše i uzbuđuje svaki put kada izađem na teren".

Pogledajte još