TAJNE U KOJE SE KUNU: Otkrivamo zašto Ruskinje uvek izgledaju besprekorno

1. Mnogo pešačenja kao najdraža rekreacija

Osim odličnim genima, Ruskinje za svoju lepotu mogu da zahvale i određenom stilu života. Naime, one više od bilo kojih vežbi vole da pešače. Svoju vitkost duguju dugim šetnjama čak i po najoštrijim ruskim zimama.

Nakon pešačenja druga najomiljenija rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla, vežbanje u teretani, a koliko vole da brinu o svom izgledu i telu, dokazuje i činjenica da često posećuju spa-centre i kozmetičke radnje.

2. Povrće i bilje u tanjiru i u kupatilu

Ishrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem, a u njihovim tanjirima svakodnevno se nađu i tople povrćne supe, tradicionalno jelo ruske kuhinje.

Ruskinje su širokih ruku prigrlile i darove prirode koje koriste za održavanje lepote kože i kose.

Među najčešćim biljkama i začinskim biljem u njihovim kupatilima mogu se naći hmelj, kopriva, detelina i slično bilje koje koriste za održavanje svežine i zdravlja kože, ali i za za sjajnu, čvrstu i kosu.

3. Lupkanje po licu za što dužu mladolikost

Kada je reč o šminkanju, Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi njihova lica izgledala što svežije, zdravije i mlađe.

Jedan od trikova kojima se koriste je lagano lupkanje po licu kada nanose šminku, što pomaže da koža što duže izgleda mladoliko.

Ruskinje su poznate po svojim velikim, očaravajućim očima, a ove prelepe žene vole još više da ih naglase velikim slojem maskare i bogato nanesenim senkama.

4. Šminka za lepotu i zaštitu

Ruskinje su nadaleko poznate i po svojoj nežnoj, svetloj puti i besprekornom tenu, što, između ostalog, zahvaljuju i hladnom ruskom vazduhu koji zatvara pore i doprinosi da koža bude glatka.

Uz takav ten nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i smeđa, a na ruž često još nanesu i sjaj za maksimalan utisak. Sjaj im služi i kao zaštita usana od suve i hladne klime.

5. Maska od jaja za lice i kosu

Ruskinje insistiraju na prirodnim tretmanima lepote, naročito kada je reč o licu i kosi. Jedan od najdražih kućnih tretmana je maska za jajima koju pripremaju na sledeći način:

Za lice:

– umijte lice toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom

– razbijte jaje i odvojite belance od žumaceta

– za masku koristite belance kojem ste dodali kašiku mleka

– masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta

– isperite lice hladnom vodom

Za kosu:

– žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda i dobro izmešajte

– masku nanesite na kosu i držite je jedan sat

– operite kosu šamponom kao i uvek

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.