Hapšenje u Sloveniji u okviru akcije Balkanski ratnik

BEOGRAD, 25. maja 2010. (Beta) - U nastavku akcije "Balkanski ratnik" u Sloveniji je u utorak uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, saopštio je srpski tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Akcija "Balkanski ratnik" u oktobru 2009. godine rezultirala je zaplenom više od 2,5 tona kokaina u Južnoj Americi. Za organizovanje šverca tereti se Darko Šarić, srpski državljanin koji je imao prebivalište u Pljevljima u Crnoj Gori i veliki broj nekretnina i preduzeća u Srbiji.

Akcija u Sloveniji rezultat je saradnje i međusobnog dostavljanja dokaza između Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije i Vrhovnog državnog tužilaštva Slovenije - Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, navodi se u saopštenju.

Dokazi koji su razmenjeni pribavljeni su od američke Službe za suzbijanje narkotika (DEA), Bezbednosno informativne agencije Srbije i slovenačkih bezbednosnih službi. Pretresanjem stanova osumnjičenih pronađeni su novac, opojna droga i vatreno oružje, dodaje se u saopštenju.

Pogledajte još