Dačić i Štok o policijskoj saradnji

BEOGRAD, 25. maja 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je u utorak u Beogradu sa potpredsednikom nemačke savezne kriminalističke službe Jirgenom Štokom o saradnji u oblasti policije.

Dačić je istakao značaj zajedničkih projekata srpske i nemačke policije kao i zadovoljstvo što je operativnom saradnjom dve policije realizovano više slučajeva u borbi protiv trgovine narkoticima, ilegalnih migracija i pranja novca, saopštio je MUP.

On je izrazio zadovoljstvo zbog podrške Nemačke reformskim procesima u Srbiji kao i brojnim donacijama opreme neophodne za jačanje kapacieta MUP-a. Štok je naglasio da je MUP Srbije ključni partner nemačke policije u regionu i ocenio da je saradnja dve policije veoma uspešna naglasivši da je regionalna i međunarodna saradnja koju potencira Srbija veoma važna, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Kriminal u regionu povezan je sa međunarodnim kriminalnim strukturama i zbog toga je značajno što je srpska policija lider u regionalnoj saradnji jer samo zajedničkim radom možemo stati na put organizovanom kriminalu", istakao je Štok.

Pogledajte još