Marković: Agencija ima podršku Vlade i Skupštine

BEOGRAD, 25. maja 2010. (Beta) - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je u utorak da je suzbijanje korupcije dugoročan posao koji agencija ne može sama da obavi bez podrške koju joj daju zakonodavna i izvršna vlast.

Na predstavljanju rezultata istraživanja o percepciji i učestalosti korupcije u Srbiji koje je sproveo Medijum Galup, Marković je rekla da Agencija ima podršku Vlade i Skupštine Srbije.

"Ta podrška nije samo deklarativna nego konkretna", rekla je Marković i dodala da je agencija "najmlađe čedo" parlamenta.

Istraživanje urađeno za potrebe kancelarije UN pokazalo je da 90 odsto građana smatra da je korupcija uobičajena pojava u Srbiji, a da broj onih koji smatraju da će se nivo korupcije smanjiti u narednoj godini jedva prelazi 10 odsto.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije je navela da su rezulatati istraživanja pokazali da građani Vladu Srbije vide kao najkorumpiraniju, a istovremeno i kao organ koji u najvećoj meri može da spreči korupciju.

Pogledajte još