Srbija mora da sledi evropsko zakonodavstvo

BEOGRAD, 25. maja 2010. (Beta) - Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u utorak da Srbija mora da sledi evropsko zakonodavstvo o off-šor kompanijama.

"Trenutno se u Evropi vodi debata, ali još nema promena zakonodavstva (o off-šor kompanijama), tako da Srbija sigurno ne bi trebalo da bude prva koja to menja, već bi trebalo da prati ono što rade Nemačka, Francuska i Italija i druge zemlje", kazao je on novinarima.

Dinkić je ocenio da bi bilo dobro da se u Evropi usvoji kodeks po kojem bi sedišta i osnivači nacionalnih preduzeća trebalo da budu u zemljama gde te kompanije rade, ali je naglasio da je pitanje multinacionalnih kompanija mnogo šire i ozbiljnije.

"Srbija mora da sledi evropsko zakonodavstvo. Ukoliko Evropa bude menjala svoje zakonodavstvo u tom pravcu sigurno je da će Srbija to slediti", naglasio je Dinkić, koji je i potpredsednik srpske vlade.

Na pitanje novinara šta misli o ideji predsednika Srbije Borisa Tadića da bi domaći biznismeni trebalo da prebace kompanije sa Kipra u Srbiju Dinkić je kazao da je "ideja veoma dobra i da je podržava".

Pogledajte još